1. Ποιές οι προτεραιότητες σας στην Περιφέρεια;

Είπατε την πιο κρίσιμη λέξη. Προτεραιότητες. Μέσα σε μια πραγματικότητα με σοβαρές ανάγκες αλλά και πολλές προοπτικές, πρέπει να γνωρίζουμε που ακριβώς θέλουμε να πάμε. Αν πρέπει να απαντήσω με τρεις λέξεις, αυτές είναι ανάπτυξη, αλληλεγγύη, υποδομές. Και για να το εξειδικεύσουμε, αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη επένδυση στον Τουρισμό, στην Αγροδιατροφή και σε κάθε μορφής επιχειρηματικότητα. Ακόμη, να εμπλουτίσουμε σε πλήθος και μέγεθος τις δράσεις μας που αφορούν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Και σχετικά με τα έργα μας, στοχεύουμε στη διασύνδεση και στις υποδομές της αγροτικής παραγωγής.

  1. Τι χαρακτηριστικά θα έχει ο συνδυασμός;

Χωρίς τους ανθρώπους της ομάδας μας, όλα όσα ονειρευόμαστε και προγραμματίζουμε, θα έμεναν σχέδια επί χάρτου. Επειδή, λοιπόν, εμείς θέλουμε όλα αυτά να τα κάνουμε πράξη, διαμορφώνουμε μια ομάδα, όχι μόνο ισχυρή εκλογικά, αλλά με κορυφαίο γνώμονα την περιφερειακή διακυβέρνηση την επόμενη μέρα. Διατηρούμε τον βασικό κορμό της σημερινής περιφερειακής μας αρχής και τον εμπλουτίζουμε με στελέχη έτοιμα να μας πάνε ακόμα πιο μακριά. Την ομάδα μας θα απαρτίζουν άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, τις επαγγελματικές ομάδες και βεβαίως απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Άνθρωποι, που θα χαρακτηρίζονται από τρεις μόνο λέξεις. Όρεξη, ικανότητα, ακεραιότητα.

  1. Η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο για όλη τη χώρα. Μπορεί να επιδιωχθεί σε όλα τα επίπεδα ή θα προτιμηθεί για παράδειγμα ο τουρισμός.

Η Στερεά Ελλάδα δεν προσφέρεται για οικονομική μονοκαλλιέργεια. Πρόκειται για μια πλήρη «μικρογραφία» της Ελλάδας στην οποία κάθε κλάδος έχει να προσφέρει πολλά και γι’ αυτό χρειάζεται ξεχωριστή ενθάρρυνση αλλά και υποστήριξη.

  1. Ποια έργα υποδομής πρέπει να προχωρήσουν άμεσα;

Πολλά. Μικρά και μεγάλα. Όλων των κατηγοριών. Σταχυολογώ ενδεικτικά την ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση στον Ασωπό, το φυσικό αέριο στις μεγάλες πόλεις. Και φυσικά, τους μεγάλους οδικούς άξονες, τα λιμάνια και τα υδατοδρόμια.

  1. Πώς θα καταφέρετε να κρατήσετε ισορροπίες μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων;

Με ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα. Η Περιφέρειά μας έχει πολυποίκιλες ανάγκες, διαφορετικές σε κάθε τόπο. Άρα, λοιπόν, δουλειά μας είναι να προσεγγίζουμε την περιφερειακή διακυβέρνηση ολιστικά, αλλά ταυτόχρονα με έμφαση στις τοπικές ανάγκες, σωστή πολιτική χωροταξία και φυσικά, δίκαιη κατανομή των πόρων.

  1. Τα καιρικά φαινόμενα δεν λείπουν από την Περιφέρεια. Θα έχετε κάποιο σχέδιο για άμεση αντίδραση;

Έχουμε αναπτύξει έναν από τους καλύτερους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας στη χώρα. Αυτό έχει προκύψει μετά από πολλή δουλειά με σχέδιο και υπευθυνότητα.  Το έργο μας βασίζεται σε τρεις άξονες. Ετοιμότητα, λειτουργικότητα, αποτελεσματικότητα και μέχρι τώρα έχει λειτουργήσει πολύ καλά, με τη συνεργασία βέβαια, και τόσο των υπόλοιπων φορέων όσο και των εθελοντικών οργανώσεων. Και έτσι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.

  1. Πώς βλέπετε τις συνεργασίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ποιον θα μπορούσατε να συνυπάρξετε;

Στόχος είναι η αυτοδυναμία του συνδυασμού μας και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε. Σε κάθε, όμως, περίπτωση θα επιδιώξουμε τις πλατύτερες δυνατές συνεργασίες με τις υγιείς φωνές του Περιφερειακού Συμβουλίου και γενικότερα της κοινωνίας.  Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε καμία χρήσιμη φωνή να πάει χαμένη. Το ίδιο κάνουμε εξάλλου και σήμερα ως Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη.

Βασική, προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτό είναι μια ανοιχτή, συνεργατική αντίληψη απ’ όλα τα μέρη, αλλά και μια εκλογική διαδικασία με νηφαλιότητα και πολιτικό πολιτισμό.

Share This