Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας απαντά σε επτά ερωτήσεις του egnomi.gr.

Το επόμενο μεγάλο βήμα στην πολιτική του πορεία ετοιμάζεται να κάνει ο Φάνης Σπανός. Μετά την ανάδειξή του σε δημοτικό σύμβουλο Χαλκίδας και Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, έχει θέσει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με το συνδυασμό «Επιμένουμε στην καρδιά της Στερεάς».

Στη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο egnomi.gr ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναλύει τους λόγους για τους οποίους καλεί τους Στερεοελλαδίτες να τον ψηφίσουν, μιλάει για το νεαρό της ηλικίας του και θυμάται τα «best of» της πενταετούς θητείας του ως αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.

Ποια έργα, που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως αντιπεριφερειάρχης, θεωρείτε πιο σημαντικά στην Εύβοια και ποια σε ολόκληρη την Περιφέρεια;

Τα τελευταία  πέντε χρόνια ξεδιπλώσαμε ένα τεράστιο πρόγραμμα έργων και δράσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ακόμη ειδικότερα στην Εύβοια. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποια, αυτά είναι το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ένα έργο που το 2015 κυριολεκτικά «νεκραναστήσαμε». Ακόμη, οι γενναίες επεμβάσεις στους οδικούς άξονες με τις διαπλατύνσεις στον «Άγιο» και τις παρακάμψεις Προκοπίου, Βουτά, Αιδηψού και  Γιάλτρων που ολοκληρώνονται. Σε επίπεδο Περιφέρειας, θα έβαζα ως κορυφαίο έργο μας το δίκτυο του  φυσικού  αερίου, που  σύντομα θα διατεθεί στις μεγάλες πόλεις τις Περιφέρειάς μας.

Υπήρξαν λάθη που κάνατε και ποια ήταν αυτά;

Θα ήθελα κάποια πράγματα να είχαν γίνει πιο γρήγορα. Πάντα το νιώθω αυτό. Θέλω αποτελέσματα. Μόνο αυτά μετράνε στο τέλος  της ημέρας… Εξάλλου, εχθρός του  καλού είναι το καλύτερο…

Πάμε στην προεκλογική μάχη: Το νεαρό της ηλικίας σας είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα;

Είναι συγκινητικό το καλωσόρισμα του κόσμου στην υποψηφιότητά μας. Οι πολίτες θέλουν να εμπιστευτούν έναν νέο, αρκεί να τους δίνει τα εχέγγυα της ζητούμενης ποιοτικής διαφοράς. Οφείλω, ωστόσο, να πω ότι ήδη οι συμπολίτες μου με έχουν εμπιστευτεί και επιλέξει δύο φορές ως Δημοτικό Σύμβουλο Χαλκιδέων και ως Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας. Και αυτό προσδίδει μεγάλη τιμή και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη στη σημερινή μου προσπάθεια.

Είστε ευχαριστημένος από την κατάρτιση του συνδυασμού σας; Ποιο είναι το μεγαλύτερο ατού του;

Ολοκληρώνουμε  ένα συνδυασμό εξαιρετικά ποιοτικό, που συντίθεται από ετερόκλητες δυνάμεις. Αποτελείται από ανθρώπους που δεν προσφέρουν μόνο εκλογικές δυνάμεις, αλλά είναι έτοιμοι να δουλέψουν αποτελεσματικά για την Περιφέρεια από  την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών.

Για ποιο λόγο να ψηφίσουν εσάς οι ψηφοφόροι και όχι κάποιον από τους αντίπαλους σας;

Η  μαγική λέξη είναι «εμπιστοσύνη». Θεωρώ πως όλα αυτά  τα χρόνια την έχουμε κερδίσει. Ζητούμε από τον κόσμο να κρίνει με βάση την κατάρτιση, την εμπειρία και την όρεξη που έχει καθένας μας. Έλεγα προ ημερών  σε μια συζήτηση με ανθρώπους της αγοράς «Ψηφίστε αυτόν στον οποίο θα εμπιστευόσασταν μια υπεύθυνη θέση στην επιχείρησή σας».

Σε ποιο ποσοστό στοχεύετε την πρώτη Κυριακή;

Δεν διαβάζω τις εκλογικές αναμετρήσεις σαν λογιστικές ασκήσεις με ποσοστά και πιθανότητες. Επιδιώκω το μήνυμά μου να γίνει γνωστό και να υιοθετηθεί από άκρο σε άκρο της  Στερεάς. Απευθυνόμαστε επομένως στο σύνολο των πολιτών και τώρα και – το κυριότερο – μετά τις εκλογές.

Θα ήθελα να αφιερώσετε μία φράση για κάθε ανθυποψήφιό σας στις εκλογές.

Θα αφιερώσω μια φράση σε όλους «Καλό και καθαρό αγώνα». Αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός μας. Οι πολίτες ξέρουν τον καθένα από εμάς χωριστά και είμαι βέβαιος ότι το μοναδικό κριτήριο με το οποίο θα αναδείξουν τον άνθρωπο που θα αναλάβει την περιφερειακή διακυβέρνηση του τόπου τους, θα είναι η σοβαρότητα.

Share This